Vandaag, 11 december 2010, een sombere winderige zaterdag, ben ik even naar Scheveningen geweest waar UNOX een oefenduik had georganiseerd. Ik hoorde dat toevallig op de radio vanochtend en het leek me wel leuk om te gaan kijken. Een paar uurtjes uitwaaien op het strand is natuurlijk altijd leuk.

Dus warm aangekleed richting de haven, auto parkeren .... en verder lopen via het strand richting pier. En wat kom je tegen als het zo hard waait als vandaag, windkracht 5. Juist .... kitesurfers. Dus al lopend een paar plaatjes geschoten van deze stoere wetsuitjes in de branding. Prachtig gezicht hoor, hoge golven maken het schouwspel alleen maar indrukwekkender. Het ziet er ook zo simpel uit ..... schijn bedriegt vrees ik.

Maar om 3 uur zou het startschot klinken voor de duik dus snel doorlopen. Bij de pier was het al een drukte van belang. Een grote groep van een man of 50 was al bezig met de warming up, aangevoerd door een instructeur van de UNOX crew, de hoofdworst eigenlijk. Verder was er ook een hoop publiek, een dweilorkestje voor wat swingende klanken, de brandweer en reddingbrigade voor de verplichte medische ondersteuning, 2 tv-ploegen om alles op beeld vast te leggen en natuurlijk jullie eigen razende reporter voor wat fraaie plaatjes.

En inderdaad …. 3 uur, het werd onrustig, iedereen kwam ineens uit de witte tentjes en zo’n 50 bibberende bodies gingen klaar staan achter een rood/wit lint. Toen een gekrijs en geschreeuw en sprintte iedereen richting de 8 à 9 graden koude branding. De echt stoere gasten gingen volledig koppie onder maar zij kregen het al snel weer warm bij het zien van het nieuwe UNOX-meisje van 2011. Je ziet ze zelfs al wijzen .... JAAAAAAA, zij wordt 't. Voorpagina waardig hoor. Ik zal de Telegraaf ff tippen.

De erwtensoep werd ondertussen geserveerd en TV-West maakte kort wat interviewtjes met klappertandende deelnemers. Voor mij ook tijd om even van de soep te genieten. Lekker hoor, in zo’n setting smaakt de erwtensoep op z’n best. Even een babbeltje gemaakt met een pro van het AD …. hij zette z’n EOS1 met 400 2.8 van dik 6000 euro gewoon rechtop in het zand. Rare jongens hoor, die fotografen. Stiekem nam ik nog een tweede koppie soep, jammie. Maar meneer UNOX … ik maak het wel goed hoor ;-)

Terug richting de visafslag, tegen de wind in over het strand ….. af en toe kwam de zon tussen wat wolken door, mooi plaatje hoor. Niet alleen surfers op het water, maar dus ook op het strand. En ook jumpen met zo’n karretje …. zag er spectaculair uit.

Via de Appie voor wat noodzakelijke boodschappen. Mijn latente behoefte was inderdaad geprikkeld en 2 blikken UNOX erwtensoep in het karretje, extra rookworst erbij, ook UNOX natuurlijk. Goed gedaan hè, meneertje UNOX.

Het was weer een leuke middag. Hieronder een impressie.

Wilt u nog de foto's van de nieuwjaarsduik 2010 bekijken, klik hier.

 

 

 

© 2020 Jeroentibbefotografie.nl | All Rights Reserved. Designed By Joomron.nl