Fotovrienden,

Vandaag maar weer eens met de camera de duinen in gegaan. Het is tenslotte winter en het barst op het ogenblik van de kramsvogels. Die vreten al die besjes op van de duindoorn, zijn redelijk benaderbaar dus dat zou mooie plaatjes moeten opleveren. Het vervelende is alleen dat duindoorn van die enorme doornen heeft. Je moet er dus wel wat voor over hebben.

En inderdaad .... het barst van de kramsvogels alleen zijn ze wel erg schuw, ze vliegen sneller weg dan ik verwacht had. Da's jammer maar goed, ik ben niet voor één gat te vangen :-) Na wat heen en weer lopen op zoek naar een mooi plekkie, zie ik een grote groep lekker smikkelen en kwetteren. Als ik die nou heeeeeeel rustig benader, dan hebben ze mij natuurlijk niet zo snel in de gaten. Dus ik heel voorzichtig, iets door de knieën, rustig door die doornen naar het beoogde fotostekkie.

Ik kan je ondertussen uit eigen ervaring vertellen dat die stekels echt dwars door je broek heen gaan. Het gevolg was een paar flinke %#*#$@!#! en ondanks dat bleef één kramsvogel zitten en heerlijk van die bessen eten. Hij of zij had niets in de gaten gelukkig. Camera nog snel even controleren, scherpstellen en knip knip. Een mooie opname.

En het was ook een mooi plekje, ik lekker in het zonnetje en toch beschut zodat ik nauwelijks zichtbaar was voor andere vogels. Ik stond een tijdje te wachten en toen ..... ik geloofde mijn eigen ogen niet ..... ineens Reintje de Vos. We stonden oog in oog op nog geen 8 meter van elkaar. Hij keek me aan met zo'n blik van ... wat moet jij hier ??? De adrenaline gierde door mijn lijf. Nog nooit een vos zo dichtbij gezien. Ik stond in zijn gebied ... wat nu ... word ik verslonden, sta ik morgen in de landelijke pers als slachtoffer van een hongerige vos ....

Gelukkig had hij al gegeten en hij liep rustig door en ik er achteraan. Dwars door de duindoorn met al die stekels maar die deerden mij ineens niet meer. Ik kreeg nog een paar keer de kans om een paar mooie plaatjes te schieten en toen was het voorbij. Wat een avontuur zeg.

Hieronder de foto's.

 

© 2020 Jeroentibbefotografie.nl | All Rights Reserved. Designed By Joomron.nl