Fotovrienden,

Vandaag was een prachtige winterdag, de zon hoog aan de blauwe hemel, windstil en lekker koud .... een graadje of 5 onder nul. Hier en daar lagen nog de sneeuwresten van de afgelopen week en het meeste water in de sloten was nog bevroren. Maar goed ..... lekker weer om met de camera op stap te gaan. Dus mezelf warm aangekleed, stevige stappers aan en m'n oude sjaal uit militaire dienst om. Is die toch nog ergens goed voor. Het werd een bijzondere dag.

Je moet het tenslotte maar treffen, uitgerekend op zo'n mooie zonnige dag als vandaag ..... door Solleveld lopen en om je heen kijken naar iets moois ... en dan ineens iets blauws voorbij zien vliegen .... ik heb toch niet gedronken ???? zag ik dat nou goed .... weer kijken en verdomd ... op een meter of 20 zat een ijsvogeltje in het riet. Plat op de grond gaan liggen en maar wachten tot het vogeltje iets beter in beeld kwam .... nou ik heb 't geweten. Ik lag een dik uur plat op de grond, 3 mensen kwamen langsgelopen en vroegen of ik mij wel goed voelde hahaha ... ja mens, loop snel door ..... en het lange wachten werd deels beloond .... 't vogeltje kwam iets dichterbij en ik kon met verkleumde handen een paar plaatjes schieten. Lang niet super maar ach .... voor het eerst van mijn leven een ijsvogeltje gezien en joepie joepie snel terug.

Loop ik dus opgetogen terug .... zie ik bij het volgende vennetje weer iets blauws over het water scheren ... floep zo in de boom. Krijg nou wat ..... ik ben toch niet gek, Parnasia is hier vlakbij maar toch ... weer voorzichtig kijken en verdomd .... zit weer een ijsvogeltje .... ik wist 't ff niet meer hoor. Had ik nou mijn medicijnen genomen vanochtend of niet ?? Maar fantastisch toch ....  vol in de zon ... dat blauwe verenpak .... super. Alleen veel te ver weg voor mij ... dik 40 meter. Maar ook een plaatje schieten en zoef .... weg was die ... nou ja, wat kan het schelen .... mijn dag kon niet meer stuk.

Een uurtje daarvoor had ik ook al weer een vos gezien, sjokkend naar een lekker plekkie om even te gaan zonnen. Prachtig toch. En op de weg terug nog een torenvalkje, biddend in de blauwe lucht .... zag ik net thuis op het scherm dat hij al vliegend even een poepie doet ... hahahaha, dat maak je toch nooit meer mee zoiets. Op 30 meter hoogte en dan toch nog zoiets vastleggen .... wat een feest. Leuk dagje zo !

Hieronder de foto's.

 

© 2020 Jeroentibbefotografie.nl | All Rights Reserved. Designed By Joomron.nl