Fotovrienden,

Gisterenavond reed ik als een echte Zoetemelk met de racefiets door Wollebrand en zag ineens een paar kluten zoeken naar voedsel. Redelijk bijzondere steltlopers hier in de Randstad dus ging ik vanavond weer even terug met camera en in de auto :-)

Oude bruine versleten ribbroek weer aangetrokken, groene regenlaarzen en m'n camouflagejas van het leger aan .... echt, ik zag mezelf bijna niet eens meer. Eenmaal aangekomen bij dat plassengebied had ik nog geen stap uit de auto gezet of die kluten begonnen al te schreeuwen naar elkaar... GEVAAR. Hoezo goed gecamoufleerd :-)) 

Maar goed, de aanhouder wint vaak dus rustig wachten, steeds iets dichterbij proberen te komen. Hoog op de poten huppelt mijn zwart/wit gevederde vriend te zoeken naar eten, klik klik ... veel te ver weg maar goed, dan heb ik alvast iets ;-) En opeens vliegt die klote kluut weg ... ver weg, maar maakte nog wel even een bochtje vlak voor mijn neus .... jennen hè.

Het was al behoorlijk donker, grauw weer en niet echt superweer om foto's te maken van vliegende vogels. Ik zat al op iso 1600 en dan krijg je wel al behoorlijke ruis, spikkeltjes op de foto. Maar die kluut vloog op redelijke afstand voor mijn neus dus snel ff klik klik klik .... en gelijk het schermpje bekijken .... redelijk. Snel naar huis voetbal kijken, tenminste dat was de bedoeling.

Want ik klim weer het dijkje op en zie tot mijn grote verbazing in het weiland een lepelaar ... op 60 meter afstand. Slootje springen om er dichterbij te komen ??? .... nee .... dat wordt plons dus alleen maar kijken en genieten van zoiets moois. Natuurlijk wel weer een plaatje schieten. Uiteindelijk vliegt de lepelaar weer verder .... je ziet die schaapjes kijken.

Ik alsnog terug naar de auto, loop 30 meter verder over het dijkje .... zit daar een andere lepelaar in de sloot ... te zoeken naar eten. Dat koppie naar beneden, snavel in de bagger heen en weer laten gaan en af en toe een lekker hapje naar binnen werken.
Jeroen ... wat een mazzel .... denk ik dan hè :-)

Al tijgerend, heel rustig en uit het zicht nader ik tot een meter of 15. Tussen de gele dotterbloemen steek ik mijn kale koppie omhoog, camera in de aanslag. Hij ziet me niet, te druk met eten .... echt zooooo mooi om te zien .... spanning in mijn lijf, pure opwinding. Klik klik .... hij hoort wat, kijk mijn kant op maar ziet niet echt wat bijzonders blijkbaar .... ff naar Hans Anders ?? Hij huppelt de sloot uit, het weiland in ... tussen de schapen .... Hollandser kan het niet, prachtig. Snel nog wat foto's maken, en dan nu echt naar huis ... koffie en voetbal ... ook belangrijk hahaha. Hup Holland Hup

Hieronder de foto's.

 

 

© 2020 Jeroentibbefotografie.nl | All Rights Reserved. Designed By Joomron.nl