Fotovrienden,

Hier het waar gebeurde verhaal van 2 spechten in het Haagse Heempark. Ik heb ze afgelopen week eindelijk weten te fotograferen en kwam er thuis pas achter dat er iets bijzonders aan de hand was.

Beide echtelieden staan op het punt te gaan hokken maar nog voordat ze goed en wel hun stekkie hebben gevonden en ingericht, is er al bonje in huize Woodpecker. Of er nu ooit broertjes en zusjes komen voor Woodie, ik betwijfel 't.  Het waargebeurde verhaal …

 

De dag begon zo mooi, de zon hoog aan de hemel en strakblauwe lucht. Een heerlijke lentedag dus, een prima dag om eens lekker met manlief op huizenjacht te gaan.

Ma specht komt aanvliegen en ze gaat lekker bij de ingang van haar mooie nieuwbouwwoning zitten. Apetrots, nee dat kan natuurlijk niet. Spechtetrots als ze is, kijkt ze eens goed naar haar nieuwe stulpje.

"Prachtig toch. Veel mooier dan dat ouwe krot van hierboven. Blij dat ik manlief heb weten te overtuigen van mijn gelijk, die bovenwoning is echt oud, koud en tochtig en moet natuurlijk grondig gerenoveerd worden. Hij zegt wel dat hij die klus gaat klaren, maar hij heeft 2 linker pootjes dus dat wordt een meerjaren project. Ik zie dat echt niet zitten hoor. En een paar Poolse spechten kunnen we  niet betalen."

 

 

 

"Weet je wat, ik ga alvast even binnen kijken.Mijn mannetje is er toch nog niet. Kan ik de boel al een beetje inrichten, de eetkamer, de living en niet te vergeten ons eigen 'liefdesnestje'."

Zo gezegd, zo gedaan .. natuurlijk want vrouwen zijn nou eenmaal nieuwsgierig. Dus hup, dat koppie naar binnen en heerlijk om zich heen kijken.

"Ooohhhhhh, wat een ruimte. Zalig, en alles nieuw. Schitterende houten vloer en een schrootjesplafond. Het is alleen nog wel donker zeg, ik zie bijna geen snavel voor ogen. Maar hier worden we wel gelukkig samen.

Maar waar blijft die vent van mij nou .. ik ga 'm eens fluiten en anders maar even zoeken. Hij zal toch niet bij die lellebel van hier verderop zijn . ohhhhhh, ik doe 'm wat hoor."

 

 

Haar mannetje zat ondertussen een paar bomen verderop het schouwspel te bekijken. Dus niet bij die lellebel hoewel hij daar wel even aan had zitten denken. Het is tenslotte lente en ze zag er vandaag weer heerlijk uit. Maar hij zat op de uitkijk omdat hij aanvoelde dat zijn vrouwtje snode plannen had.
"Zie je wel, ze wil toch dat Vinex-nest. Hele avonden discussie gehad en dat eindeloze gezeur moeten aanhoren en nu wil ze toch haar zin doordrijven. M'n vader had me al gewaarschuwd en hij krijgt weer gelijk.

Ik ga zelf maar eens kijken naar die 2 huizen maar ik weet nu al dat ik die oude bovenwoning wil hebben. Veel mooier uitzicht en een stuk goedkoper. Een huis met karakter, ornamenten plafond, helemaal mijn stijl."

 

 

Na een korte vlucht tussen de ontluikende takken van berken, eiken en wat peppels, komt pappa specht ter plaatse voor een grondige inspectie van de beide woningen.

Maar hij heeft al direct een slecht gevoel bij die benedenwoning. Hij hoeft z'n kop niet eens helemaal naar binnen te steken om te zien dat het niks is.

“Moet je toch eens kijken, kleine woonkamer, laag plafond en een open keuken met eetkamer. Nee joh, dat is niets, een huis zonder ziel."

 

 

 

 

“Ik snap haar niet hoor, waarom vindt ze dit toch zo mooi ? Vrouwen, ik zal ze nooit begrijpen. Ik ga ff boven kijken. Maar moet dat wel een beetje onopvallend doen anders is er weer gedonder in het nest ... dat wil ik niet. Even goed uitkijken waar ze is ."

Hij turen en fluiten naar zijn vrouwtje maar geen reactie. De kust is veilig om de oude bovenwoning even te bezichtigen.

 

 

 

 

 

 

"Kijkkkkk, dit is pas een huis. Wat een prachtige oude vloer, dat brengt sfeer in het nest, prachtig toch. Voldoende groot voor gezinsuitbreiding en je hoeft er helemaal niet zoveel aan te doen. Beetje uitmesten maar dat gaan we samen doen. Fluitje van een cent. En dan heb je ook een prachtig nest."

"Dit wordt 't . Ik ga haar zoeken en overtuigen van mijn gelijk, zal wel veel gekwetter worden maar dat heb ik er voor over. En dan samen naar de makelaar. Wat een toekomst."

 

 

 

 

 

 

En floep .. weg was pa specht. Hoe het afloopt ???  Geen idee. Ik ben nog een uur blijven wachten achter een boom maar ik heb ze niet meer gezien of gehoord. Ik vrees het ergste. Eigenlijk denk ik dat het geen makelaar is geworden maar een advocaat om de scheiding te regelen.

Wordt vervolgd …

Jeroen, uw birdwatcher.

© 2020 Jeroentibbefotografie.nl | All Rights Reserved. Designed By Joomron.nl