Fotovrienden,

Gistermiddag laat nog even met de camera naar het Heempark gereden, naar de familie specht. Er had een verzoening plaatsgevonden want ze waren weer druk in de weer met hun "liefdesnestje". Wordt vervolgd dus.

En terug fietsend langs het water zag ik ineens een koppeltje futen, beiden koppie onder gaan op zoek naar wat lekkers. En verdomd, eentje kwam boven met een klein visje spartelend in zijn snavel. Al fietsend en remmend snel wat foto's gemaakt ..... nou, het zag er niet uit .... verkeerde iso vanwege de enorme schaduw, sluitertijden om van te janken ... ergo ... visjesfoto was bagger ... hup de prullenbak in. Balen dus.

Maar jullie eigen birdwatcher is niet voor één gat te vangen dus vanmiddag wederom op de fiets gesprongen en terug naar het futenpaar. Camera beter ingesteld en zoeken naar de fuutjes .... en ja hoor, heerlijk zwemmend in het zonnetje maar niet duikend naar een lekker hapje voor tussendoor. Waarschijnlijk hadden ze net gedineerd dus ik was al weer op weg naar m'n fiets en toen floep .... weer koppie onder en 5 tellen laten komt meneer met een rietvoorn boven ..... zo groot heb ik ze zelf nog nooit gevangen. Dat zegt eerlijk gezegd meer iets over mijn viscapaciteiten hahaha.

Maar deze rietvoorn mocht er wezen hoor .... ik denk zo'n 20 cm. Het beest paste nauwelijks in zijn bek .... het duurde en duurde maar .... zijn nek strekken, slikken, happen naar water om het slikken te vergemakkelijken. Het was echt een gevecht voor die fuut. Het leverde voor mij een super schouwspel op, nog nooit eerder gezien, laat staan gefotografeerd. Wat is de natuur toch prachtig op deze manier. En dat alles gewoon bij mij om de hoek, net als die spechten.

Bijgaand een serie foto's van de fuut met die rietvoorn. Mooi ... maar ik denk eerlijk gezegd dat het nog mooier kan en moet .... maar ik ben zeker niet ontevreden. Veel kijkplezier.

Jeroen, de visserman

© 2020 Jeroentibbefotografie.nl | All Rights Reserved. Designed By Joomron.nl